- Όπλα εμφανίστηκαν στα Σκόπια, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις στρατιωτικού οπλισμού και στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων στην Θράκη
- Ειδικές ομάδες εκπαιδεύονται στα ορεινά του νομού Ροδόπης αλλά και στη Ρόδο, σε επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου καθώς και σε επιχειρήσεις φθοράς-ανταρτοπόλεμο
Τι συμβαίνει όμως στη Θράκη; Πολλά ακούγονται και κάποιοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την ακριτική περιοχή. Λαμβανομένου, μάλιστα, υπόψιν πως ο Ταγίπ Ερντογάν, ο τούρκος πρωθυπουργός, έχει δηλώσει ευθαρσώς πως θεωρεί "πολίτες του" τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, οι ημέρες αυτές γίνονται ιδιαίτερα δραματικές, αφού είναι γνωστό πως έχουν υπάρξει συμφωνίες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, οι οποίες θα κυρωθούν (υπογραφούν) με την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Ελληνική πρωτεύουσα.
Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου (Χουριέτ 1988) αναφερόταν σε ...
σοβαρή πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικών επιχειρήσεων από τους μουσουλμάνους της Θράκης, εάν αποτύγχαναν οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων απαιτούσαν (και συνεχίζουν να απαιτούν) ένα ιδιότυπο καθεστώς για την περιοχή. Μάλιστα, η (παράνομη) κυβέρνηση που ορκίστηκε από μουσουλμάνους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, έχει σαφή στοχοθεσία την ανεξαρτησία της Ελληνικής Θράκης, φτάνοντας στο σημείο της επίσημης έκδοσης και... σημαίας(!), ενώ είναι γνωστή η στήριξη και οι καλές σχέσεις της "κυβέρνησης" με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Να σημειωθεί, πως, όλοι οι εκάστοτε μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης τελούν μέλη αυτής της "κυβέρνησης" που φέρει την ονομασία "Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης"...!
Η θρασύτητα αυτών των ανθρώπων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην αγορά ελληνικής γης και επιχειρήσεων, με χρήματα η προέλευση των οποίων είναι η τράπεζα τουρκικών συμφερόντων Ziraat. Πριν από την τουρκική τράπεζα, την οικονομική "διευκόλυνση" για αγορές γης ανελάμβανε το τουρκικό προξενείο και μέσα από ειδικές καταστάσεις φρόντιζε να ικανοποιεί τις "ανάγκες" των φίλα προσκείμενων στην "μητέρα πατρίδα" μουσουλμάνων.
Μέχρις αυτού του σημείο όλα είναι γνωστά. Σημειώνεται όμως πως η προκλητικότητα συνεχώς αυξάνεται, ενώ πριν από μερικές ημέρες μουσουλμάνος καταδικάσθηκε για κατασκοπεία (συνελήφθη επ' αυτοφώρω) με ποινή 4 χρόνων, ενώ είναι γνωστό πως τέτοιου είδους εγκλήματα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερα βαριές ποινές. Μάλλον θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη που δεν επέβαλε την έκτιση της ποινής σε κάποιο ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη ή στην Σμύρνη!!!
Το ζητούμενο, όμως, που απασχολεί τις ειδικές κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πηλροφοριών, καθώς και τις υπηρεσίες ασφάλειας του Δ' Σώματος Στρατού, είναι η σοβαρή πιθανότητα (έως απόλυτη βεβαιότητα) ύπαρξης και φύλαξης στρατιωτικού οπλισμού από ομάδες μουσουλμάνων της Θράκης...
Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές είχε φέρει στη δημοσιότητα η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες.
Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μεν, επίκαιρη δε) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα "Το Βήμα" στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης (βλ. "Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ", σελ. 423).
Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (φωτό) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία, η οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983, δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πριν από την Θράκη του προξενείου, του Μουσταφά Σαρνίτς και των λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...
Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.
Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες, 2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα, 10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm, 200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων.
Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων.
Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόντιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.
Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού...
Το ερώτημα που προβάλει μέσα από αυτή την ιστορία είναι ένα και πολύ απλό αν και τρομακτικό: Υπάρχουν σήμερα όπλα στη Θράκη, τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ΜΙΤ; Φυσικά η ΜΙΤ ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για την μεταφορά πολεμικού οπλισμού, ώστε στη συνέχεια αυτός να δοθεί μέσω των "ειδικών" σε γηγενείς μουσουλμάνους για να δημιουργηθούν έτσι οι κατάλληλοι "πυρήνες" που εάν ποτέ χρειαστεί (ή αποφασισθεί από την Άγκυρα) κάποια ένοπλη "διαμαρτυρία", αυτή να μπορέσει να υλοποιηθεί από τους εγκάθετους, τους πρακτορίσκους και τους μισθωμένους υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής...
Η ιστορία αυτή έρχεται όμως να προσθέσει ένα ακόμη τρομακτικό στοιχείο, στα ήδη υπάρχοντα και να δικαιολογήσει τους φόβους των Ελληνικών αρχών για πιθανή απόπειρα δημιουργίας σοβαρών ένοπλων αναταραχών στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της χώρας μας, στη Θράκη. Το υλικό, το οποίο κατασχέθηκε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση. Αλλά για να σταλεί το στρατιωτικό αυτό υλικό, έπρεπε να είχε εξασφαλισθεί το ανθρώπινο δυναμικό που είχε κριθεί ικανό να παρακολουθήσει εντός της Ελλάδας τα εκπαιδευτικά αυτά στρατιωτικής φύσης "σχολεία" (εκτός και εάν είχε ήδη προηγηθεί εντός της Τουρκίας). Η φύση της εκπαίδευσης (εκ του οπλισμού) δείχνει πως είχε να κάνει με δολιοφθορές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και γενικότερα με ανορθόδοξο πόλεμο - ανταρτοπόλεμο. Η ποσότητα των εκρηκτικών ΤΝΤ πρόδιδε στόχευση σε έργα υποδομής και επικοινωνιών (γέφυρες, δρόμοι, υδραγωγεία κ.α.).
Ως εκ τούτου, η δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Θράκη κρίνεται πως έχει ιστορικό υπόβαθρο και ίσως κάποιοι θα έπρεπε να ανησυχούν για τις σημερινές δραστηριότητες της εν λόγω υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας, η οποία δείχνει πως συνεχίζει να δημιουργεί ομάδες-πυρήνες που δεν έχουν ως μοναδικό στόχο την συλλογή πληροφοριών... Υπάρχει σήμερα οπλισμός στη Θράκη ή μήπως η μοναδική προσπάθεια για την μεταφορά τέτοιου στρατιωτικού υλικού σταμάτησε με την σύλληψη του λαθρεμπορικού Ivy-B;
Πραγματικά, θα ήταν μεγάλη κουταμάρα να πιστεύει κανείς πως η ΜΙΤ σταμάτησε την συγκεκριμένη δραστηριότητά της, φοβούμενη πιθανή δεύτερη σύλληψη του πολεμικού υλικού ή των μεταφορέων του. Εξάλλου, τα σύνορα της Θράκης τόσο με την Τουρκία όσο και με την Βουλγαρία, έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν την μέγιστη δυνατή -ποιοτικά- φύλαξη, δυστυχώς, οπότε...
ΝΑΤΟϊκές ενισχύσεις για τη φύλαξη των συνόρων του Κοσόβου με την ΠΓΔΜ
Ενισχύσεις για τη φύλαξη των συνόρων με την ΠΓΔΜ στέλνει η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) στη σκιά ενός εκ των πλέον σοβαρών επεισοδίων εθνοτικής βίας από τη σύγκρουση του 2001. Τέσσερις ένοπλοι Αλβανοί έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία της ΠΓΔΜ κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.
Ο εκπρόσωπος της KFOR δήλωσε ότι μονάδες ταχείας επέμβασης της ΝΑΤΟϊκής δύναμης εστάλησαν για να ενισχύσουν τη δύναμη των συνοριοφυλάκων της αστυνομίας του Κοσσόβου στη μεθόριο με την ΠΓΔΜ και θα παραμείνουν εκεί «για όσο καιρό χρειαστεί».
Η ενίσχυση του ελέγχου των συνόρων του Κοσσόβου με την ΠΓΔΜ ακολουθεί το επεισόδιο μεταξύ της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και τεσσάρων Αλβανών που είχαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα όπλων και εμβλήματα με τα διακριτικά του UCK.
Οι ένοπλοι επιχειρούσαν να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα όπλων σε ένα μικρό φορτηγό. Ενεργώντας κατόπιν πληροφοριών η αστυνομία της ΠΓΔΜ έστησε ενέδρα στην περιοχή διενεργώντας ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα. Όταν επιχείρησε να σταματήσει το φορτηγό, οι τέσσερις επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομικής περιπόλου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν τα πυρά και οι επιβαίνοντες στο φορτηγό σκοτώθηκαν. Από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπήρξαν θύματα.
Στο φορτηγό εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα όπλων -τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, τρεις τσάντες με χειροβομβίδες, έξι τσάντες με εκρηκτικά ΤΝΤ, τυφέκια ακριβείας, νάρκες και πυρομαχικά.
Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από το χωριό Ραντούσα, κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κοσσυφοπέδιο.
Ο UCK διαλύθηκε και αφοπλίστηκε στα τέλη του 2001 μετά την ειρηνευτική συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Δύσης, και η οποία τερμάτισε τη σύγκρουση δίνοντας περισσότερα πολιτικά δικαιώματα στους Αλβανούς, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο σε συνολικό πληθυσμό δύο εκατομμυρίων κατοίκων της ΠΓΔΜ.
Τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την ΠΓΔΜ ότι η συμφωνία βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της εθνικιστικής ρητορικής που χρησιμοποιούν πολιτικοί από αμφότερες τις πλευρές
Πριν δύο εβδομάδες σε ένα άλλο σημείο στη μεθόριο της ΠΓΔΜ με το Κόσσοβο, η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακάλυψε τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα οπλισμού που φυλάσσονταν από ομάδα ενόπλων.
Ερωτήματα προς τον Γιώργο Παπανδρέου
Με βάση τις συγκεκριμένες εξελίξεις στα σύνορα των Σκοπίων με το Κόσοβο, την έκρυθμη κατάσταση στο Τέτοβο και το "παρελθόν" αλλά και το παρόν της δράσης της ΜΙΤ στην ελληνική Θράκη και στη Ρόδο, τι προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν; Τι μέτρα πρόκειται να πάρει (προσωπικά πιστεύω πως δεν θα κάνει απολύτως τίποτε) για τα όσα σχεδιάζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες "ξεσαλώνουν" πλέον στην Θράκη; Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συναίσθηση τη ευθύνης, αλλά κυρίως της σκληρής πραγματικότητας, που σχηματίζεται από τους "καλοκάγαθους" συνομιλητές του για περιοχές της Ελληνικής επικράτειας (Θράκη και Δωδεκάνησα);
Σε αναμονή των απαντήσεων... (που ποτέ δεν θα έρθουν, λόγω... ύπνου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου