Κυριακή 30 Μαΐου 2010
0 Επιτέλους αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook...!!!
Το Facebook ενεργοποίησε αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα (privacy) των μελών του. Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που φιλοξενεί, το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν πιο εύκολα ποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία των προφίλ τους. Ο αριθμός των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την απόκρυψη όλων των προσωπικών πληροφοριών μειώνεται από τις 50 στις 15, ενώ περιορίζονται τα δεδομένα που προβάλλονται στο ευρετήριο χρηστών.
Πλέον όλες οι ρυθμίσεις ασφάλειας βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ίδια σελίδα, μέσα σε ένα ειδικό πίνακα. Ο πίνακας περιέχει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχει ενεργοποιήσει ο χρήστης και του δίνει τρεις επιλογές για την καθεμία από αυτές: ορατή μόνο για φίλους, ορατή και στους φίλους των φίλων, ή ορατή σε οποιονδήποτε. Έτσι μπορείτε να ορίσετε ποιος θα βλέπει το όνομα, την φωτογραφία προφίλ, το φύλλο και τα networks στα οποία πιθανόν να ανήκετε. Παράλληλα γίνεται πιο εύκολος και ο τρόπος με τον οποίο δίνεται άδεια (ή όχι) στο Facebook να μοιράζεται στοιχεία με applications και sites.
Παράλληλα με την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων, σε κάθε χρήστη προτείνονται οι ιδανικές ρυθμίσεις (Recommended settings) που θα ήταν καλό να χρησιμοποιεί κάποιος, σύμφωνα πάντα με το Facebook.Σε κάθε περίπτωση, οι νέες ρυθμίσεις ασφαλείας είναι σημαντικά βελτιωμένες τουλάχιστον ως προς το πόσο κατανοητές είναι και μπορεί πλέον κάθε χρήστης, κυριολεκτικά με μια ματιά, να βλέπει τις διαθέσιμες επιλογές και να τις αλλάζει ανάλογα.
Η ανακοίνωση του Facebook ήρθε μετά από μια καταιγίδα διαμαρτυριών από Αμερικανούς γερουσιαστές, οργανώσεις για την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο αλλά και από αρκετούς χρήστες, οι οποίοι έβρισκαν υπερβολικά περίπλοκες τις ρυθμίσεις ασφάλειας. Οι πρώτες αντιδράσεις θέλουν τις αλλαγές ως ένα ικανοποιητικό «πρώτο βήμα» ενώ ανεπαρκή συνεχίζει όμως να τις θεωρεί το Electronic Privacy Information Center, μια οργάνωση που προασπίζεται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου