"Με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων.
Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπιση της από ιδιωτικά σχήματα", αναφέρουν οι 14 βουλευτές.
Ερωτούν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και ο πρωθυπουργός, καθώς επίσης και εάν η κυβέρνηση έχει «κόκκινες» γραμμές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε: «Η κυβέρνηση δρα συντεταγμένα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που χειρίζονται τα ζητήματα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι και τη θέση μας για το ασφαλιστικό την έχουμε πει και θα φανεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».
Πρόκειται για μία ενέργεια ιδιαίτερου πολιτικού βάρους, αφού αν οι "14" αρνηθούν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αυτό απλώς δεν θα περάσει! Με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματος...
Στην υπερψήφιση του μνημονίου με την τρόϊκα είχαν διαφωνήσει τρεις βουλευτές οι οποίοι και αρνήθηκαν να το υπογράφουν, οι Γ.Οικονόμου, Σ.Σακοράφα και Γ.Δημαράς και οι οποίοι διαγράφηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Τώρα η Κ.Ο. έχει μείνει με 158 βουλευτές, οπότε γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί αν αρνηθούν την υπερψήφισή του οι "14".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου